primalscript 4.1 and parallels / code completion

This forum can be browsed by the general public. Posting is limited to current SAPIEN license holders with active maintenance and does not offer a response time guarantee.
Forum rules
DO NOT POST LICENSE NUMBERS, ACTIVATION KEYS OR ANY OTHER LICENSING INFORMATION IN THIS FORUM.
Only the original author and our tech personnel can reply to a topic that is created in this forum. If you find a topic that relates to an issue you are having, please create a new topic and reference the other in your post.

Any code longer than three lines should be added as code using the 'Select Code' dropdown menu or attached as a file.
User avatar
hool@rogers.com
Posts: 12
Joined: Wed Dec 06, 2006 5:05 am

primalscript 4.1 and parallels / code completion

Post by hool@rogers.com »

primalscript pro 4.1i'm running os x 10.5, then winXP in parallels. i installed parallels specifically for primalscript, i'm doing actionscript2 development.the code completion seems to not be triggered in some cases. when i have a member variable in my custom class, that member is an instance of some other custom class i've created, typing the member name and then a period should show me a list of members, but it doesn't.i also tried ctrl + space, but that shows me every possible member for all classes in the project.i realize this is an obscure request, but it's an important feature to me that is now missing. i tested it alone on my windows xp machine, and it works as expected.any ideas?thanksadam

User avatar
donj
Posts: 416
Joined: Thu Nov 16, 2006 9:02 pm

primalscript 4.1 and parallels / code completion

Post by donj »

So, just so we're chasing the right problem, this is working fine on your normal WinXP machine, but not on the Parallels VM?

User avatar
hool@rogers.com
Posts: 12
Joined: Wed Dec 06, 2006 5:05 am

primalscript 4.1 and parallels / code completion

Post by hool@rogers.com »

yes, that's right

User avatar
donj
Posts: 416
Joined: Thu Nov 16, 2006 9:02 pm

primalscript 4.1 and parallels / code completion

Post by donj »

Well, I guess the next question is "what's different between the VM and the physical machine?" PrimalScript doesn't rely on anything in terms of hardware, at least not for stuff like code completion. If it's working on one computer, it should work identically on an identically-configured computer. Do you have any Adobe software installed on the physical machine that's missing, or of a different version, within the VM?

User avatar
hool@rogers.com
Posts: 12
Joined: Wed Dec 06, 2006 5:05 am

primalscript 4.1 and parallels / code completion

Post by hool@rogers.com »

no, they are identical. i also tried primascript2007 as a trial and had the same problem. i really have no idea what the problem could be. is there a manual hotkey i can hit to get a member listing of the variable in question?it's strange, public static members of classes appear when i type the class name and period, and one other type of member appears, a public function with no definition, such as:public var addEventListener : Function;but regularly declared functions don't appear in the member listing at all. this is unfortunate, the code completion is the main reason i use primalscript for my large projects.

User avatar
Alexander Riedel
Posts: 7463
Joined: Tue May 29, 2007 4:43 pm

primalscript 4.1 and parallels / code completion

Post by Alexander Riedel »

Can you create a project with a class or classes in it's simplest form and email it (zipped) to support@sapien.com?
We have setup a Mac running Parallels and can test it there.

Thanks,

Alex
Alexander Riedel
SAPIEN Technologies, Inc.

User avatar
hool@rogers.com
Posts: 12
Joined: Wed Dec 06, 2006 5:05 am

primalscript 4.1 and parallels / code completion

Post by hool@rogers.com »

i just created a simple project with two classes, zippped up the project folder and sent it to you. let me know if you need anything else. thanks.

User avatar
hool@rogers.com
Posts: 12
Joined: Wed Dec 06, 2006 5:05 am

primalscript 4.1 and parallels / code completion

Post by hool@rogers.com »

hey guys, any progress on this?

User avatar
Alexander Riedel
Posts: 7463
Joined: Tue May 29, 2007 4:43 pm

primalscript 4.1 and parallels / code completion

Post by Alexander Riedel »

Currently it appears that the background thread that does the parsing and providing of PrimalSense information simply gets no time alotted.
There is a potential for a number of other issues affecting this though.

We are still investigating.
Alexander Riedel
SAPIEN Technologies, Inc.

User avatar
hool@rogers.com
Posts: 12
Joined: Wed Dec 06, 2006 5:05 am

primalscript 4.1 and parallels / code completion

Post by hool@rogers.com »

any further progress on this alexander? i'd really like to use primalscript on parallels, the lack of primalsense renders primalscript useless to me, or at least, no better than textmate. thanksadam