Can't change DB Provider

This forum can be browsed by the general public. Posting is limited to current SAPIEN license holders with active maintenance and does not offer a response time guarantee.
Forum rules
DO NOT POST SUBSCRIPTION NUMBERS, LICENSE KEYS OR ANY OTHER LICENSING INFORMATION IN THIS FORUM.
Only the original author and our tech personnel can reply to a topic that is created in this forum. If you find a topic that relates to an issue you are having, please create a new topic and reference the other in your post.

Any code longer than three lines should be added as code using the 'Select Code' dropdown menu or attached as a file.
User avatar
dakotazinn
Posts: 9
Joined: Thu Apr 13, 2017 8:00 am

Can't change DB Provider

Post by dakotazinn » Tue Aug 06, 2019 2:21 pm

To help you better we need some information from you.

*** Please fill in the fields below. If you leave fields empty or specify 'latest' rather than the actual version your answer will be delayed as we will be forced to ask you for this information. ***

Product: PowerShell Studio 2019 (64 Bit)
Build: v5.6.166
OS: Windows 10 Enterprise (64 Bit)
Build: v10.0.17763.0

*** Please add details and screenshots as needed below. ***

When creating an Access DB Connection in the Object Browser, I am unable to change the Provider
The Provider string "Provider=Microsoft.ACE.OLEDB.12.0" works on my machine, but the defaulting provider "Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0" 'Is not registered on this machine'
But when I change the provider string to ACE, as soon as I click 'OK', it defaults back to the JET provider

DO NOT POST SUBSCRIPTIONS, KEYS OR ANY OTHER LICENSING INFORMATION IN THIS FORUM

User avatar
brittneyr
Site Admin
Posts: 163
Joined: Thu Jun 01, 2017 7:20 am

Re: Can't change DB Provider

Post by brittneyr » Tue Aug 06, 2019 3:33 pm

Thank you for reporting this issue. I was able to reproduce this and have filed an internal bug report. When I have more information to share, I'll post it here.
Brittney Ryn
SAPIEN Technologies, Inc.

User avatar
brittneyr
Site Admin
Posts: 163
Joined: Thu Jun 01, 2017 7:20 am

Re: Can't change DB Provider

Post by brittneyr » Wed Aug 07, 2019 7:46 am

For now, you should be able to connect with the OLEDB option, instead of the Access option, by entering your connection string:
SPS-DataConnections.png
SPS-DataConnections.png (17.27 KiB) Viewed 660 times
Brittney Ryn
SAPIEN Technologies, Inc.

User avatar
dakotazinn
Posts: 9
Joined: Thu Apr 13, 2017 8:00 am

Re: Can't change DB Provider

Post by dakotazinn » Thu Aug 08, 2019 6:10 pm

Thank you, brittneyr