Unable to run form with error: "I/O operation has been aborted"

This forum can be browsed by the general public. Posting is limited to current SAPIEN license holders with active maintenance and does not offer a response time guarantee.
Forum rules
DO NOT POST SUBSCRIPTION NUMBERS, LICENSE KEYS OR ANY OTHER LICENSING INFORMATION IN THIS FORUM.
Only the original author and our tech personnel can reply to a topic that is created in this forum. If you find a topic that relates to an issue you are having, please create a new topic and reference the other in your post.

Any code longer than three lines should be added as code using the 'Select Code' dropdown menu or attached as a file.
User avatar
dan.wilson@zgf.com
Posts: 4
Joined: Mon Jun 20, 2011 8:07 am

Unable to run form with error: "I/O operation has been aborted"

Post by dan.wilson@zgf.com » Tue Jan 15, 2019 5:11 pm

Hi, I am working on a .psf form in Powershell Studio and am now no longer able to run the form. In the output pane, I get the error,

"Cannot instantiate PowerShell V5 object: 80040154>> Script Ended
The I/O operation has been aborted because of either a thread exit or an application request"

Product: PowerShell Studio 2019 (64 Bit)
Build: v5.6.156
OS: Windows 10 Enterprise (64 Bit) 1809
Build: v10.0.17763.0

A couple days ago, this was running fine. There was a recent product update to PrimalScript, which I also have installed, but no updates to PSS I'm aware of. I did not knowingly make any configuration changes to the product, only script/form edits as I've been working.

When I try to run the form, I get the error above, but a "xxx.Run.ps1" does get created. I can right-click this and execute in Powershell and it runs fine. I can also open the "xxx.Run.ps1" file in PrimalScript and run it successfully from there as well. So the script itself appears to be okay.

Thanks for your assistance

User avatar
Alexander Riedel
Posts: 7127
Joined: Tue May 29, 2007 4:43 pm

Re: Unable to run form with error: "I/O operation has been aborted"

Post by Alexander Riedel » Tue Jan 15, 2019 9:58 pm

Please try to uninstall and re-install PowerShell Studio. That should re-register the COM objects missing.
Alexander Riedel
SAPIEN Technologies, Inc.

User avatar
dan.wilson@zgf.com
Posts: 4
Joined: Mon Jun 20, 2011 8:07 am

Re: Unable to run form with error: "I/O operation has been aborted"

Post by dan.wilson@zgf.com » Wed Jan 16, 2019 12:41 pm

Yep, that did the trick. I wouldn't have expected bits to go missing, but maybe something happened with the PrimalScript install?

Thanks a lot for your help, I'm all set!